2012.09.23. 22:26
Gombás burgonyakrémleves
Hozzávalók 2 személyre:
fél fej hagyma (kb.7 cm átmérőjű)
2 ek oliva olaj
3 nagyobb krumpli
6 dl víz
1 tk só
1 babérlevél
1 ek házi vegeta
1 csipet tárkony
1 csipet koriander
1 csipet kömény
1 csipet szárított vargánya
2 húzás szerecsendió
100 g negyedelt gomba
tej (kb.1,5-2 dl)
Elkészítés:
A hagymát durvára szeletelem és oliva olajban megdinsztelem, a három nagyobb krumpliból kettőt feldarabolva hozzáadok és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje (nálam ez kb.6 dl volt).
Hozzákeverem a fűszereket, és puhára főzöm az egészet. Amikor elég puha kihalászom a babérlevelet és botmixerrel pürésítem, visszadobom a babérlevelet, és hozzáadom a maradék egy feldarabolt krumplit és a gombát, majd elöntöm annyi tejjel, hogy leveses állaga legyen, és kavargatva készre főzöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.