Hozzávalók 2 személyre:

fél fej hagyma (kb.7 cm átmérőjű)

2 ek oliva olaj

3 nagyobb krumpli

6 dl víz

1 tk só

1 babérlevél

1 ek házi vegeta

1 csipet tárkony

1 csipet koriander

1 csipet kömény

1 csipet szárított vargánya

2 húzás szerecsendió

100 g negyedelt gomba

tej (kb.1,5-2 dl)

Elkészítés:

A hagymát durvára szeletelem és oliva olajban megdinsztelem, a három nagyobb krumpliból kettőt feldarabolva hozzáadok és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje (nálam ez kb.6 dl volt).

Hozzákeverem a fűszereket, és puhára főzöm az egészet. Amikor elég puha kihalászom a babérlevelet és botmixerrel pürésítem, visszadobom a babérlevelet, és hozzáadom a maradék egy feldarabolt krumplit és a gombát, majd elöntöm annyi tejjel, hogy leveses állaga legyen, és kavargatva készre főzöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://faloda-kaloda.blog.hu/api/trackback/id/tr484798462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása